Recuerdos.

Somos un instituto que hace muchas cosas interesantes, divertidas, creativas. . . En muchos centros sucede esto mismo, lo sabemos. Pero también somos conscientes de que hacer memoria histórica es importante. Nuestra intención es poder recoger algunas de estas experiencias. Ya contamos con una revista y una página web fantásticas y pretendemos trabajar en esta misma dirección. La finalidad no es otra que jugar una vez más con las letras, con las palabras, con las imágenes, con los sonidos, con los colores. . . y a través de ellos comunicar, compartir, ilusionarnos y recrear momentos mágicos del mundo de la enseñanza. El objetivo es hacerlo a través de la fantástica mirada de los alumnos. Con su ingenio y su percepción iremos construyendo este blog.

dimarts, 5 d’abril del 2016

INTERCAMBIO CON HAMBURGO 15/16

La nostra experiència a Hamburg

Tots estàvem esperant el gran dia, l’11 de desembre, divendres. Estàvem a punt de viure noves experiències amb estudiants alemanys que ja coneixíem.
Eren les 8 del matí i tots estàvem mig adormits a l’estació de tren. Després de xerrar una mica, fer les últimes fotos i acomiadant-nos dels pares, ens vam dirigir cap al Flughafen de Barcelona. Al cap d’una hora i mitja ja hi érem. Després de facturar i passar pel control de seguretat vam entrar a l’avió. Durant el trajecte uns escoltaven música, altres dormien i d’altres cridaven de nervis.
En arribar a Hamburg tots els alemanys ens van rebre sehr froh i amb barrets de pare Noel. Vam estar cadascú amb la seva família tot el cap de setmana fins diumenge, quan vam anar a l’estadi d’Hoquei d’Hamburg.

EISHOCKEY
Amb les parelles d’intercanvi, companys de l’institut i els professors vam anar a veure un partit d’hoquei del Hamburg Freezers.
A l’hora de presentar els jugadors, pel megàfon en deien el nom i el públic en deia el cognom mentre uns focus il·luminaven el jugador. A la mitja part sortien a fer un espectacle com per exemple una carrera en què havien de recollir Bäume amb trineus. Durant el partit la gent estava molt animada  i  no paraven d’animar, al davant teníem els aficionats que cada setmana van a veure els partits i que no paraven d’animar i cantar. Ens va sorprendre que un esport que en el nostre país no és tan popular, allà estigués molt ben considerat i la gent hi anés tant animada i a fer espectacle. El partit ens va agradar, però l’espectacle que es munta al seu voltant ens va encantar. I el fet de guanyar 6 a 5 va acabar d’arrodonir el dia.
Com a curiositat en Fèlix i la Mireia van estar ballant i van sortir per la pantalla gegant que hi havia sobre la pista!!!

DER GESELLSCHAFTSTANZ
La nit del dissabte alguns dels alumnes vam tenir l’oportunitat d’atendre a un ball de saló. No es tractava d’una activitat de l’escola, sinó d’una extraescolar oberta a tot el barri.
Per poder estar a l’alçada de l’esdeveniment, vam necessitar tot el dia per preparar-nos: perruqueries, maquillatge, vestits, etc.
Cap als volts de les sieben Uhr la festa va començar a l’àtic d’un edifici del centre de la ciutat. Aquell dia hi vam assistir en Pau, la Maria i la Mar, però uns dies abans hi havien anat la Julie i l’Anna.
El que cap de nosaltres mai no hauria imaginat és el nivell d’elegància que hi havia en l’ambient: esmòquings, corbates, tacons, vestits de gala… Els cambrers passejaven amunt i avall amb les safates plenes alhora que d’altres ens acompanyaven fins a les nostres taules. La decoració encaixava a la perfecció amb la situació.        
La festa es va obrir amb un ballet en grup i després hi van haver demostracions d’actuacions en parella, hip-hop, balls amb els pares i Schlusstanz amb l’himne d’Hamburg, un dels pocs balls dels quals els catalans vam poder participar.

DUNGEON
El 16 de desembre els alemanys es van quedar a l’institut mentre nosaltres exploràvem la ciutat. Al matí vam fer una ruta guiada per la ciutat amb una guia molt simpàtica que ens va explicar les peculiaritats d’aquesta ciutat Hanseàtica tan important. Però d’aquell dia recordem amb especial emoció l’activitat que vam fer durant l’Abend: el Hamburg Dungeon, un passatge del terror situat a la part vella de la Stadt on hi ha l’antic port. Encara que les explicacions estiguessin en Deutsch, vam poder entendre bastant gut el que ens explicaven perquè anem aprenent alemany i perquè la nostra Lehrerin d’alemany, Núria Profitós, va estar traduint-nos les explicacions simultàniament. Fins i tot alguns actors van ser tan nett de parlar-nos en anglès. Allà vam aprendre part de la història de la ciutat d’una manera diferent. Els actors caracteritzaven la Leute que va viure totes les desgràcies que ha sofert Hamburg, com inundacions, incendis, pirates, etc. Ho vam trobar una activitat sehr interessant i original perquè vam poder barrejar diversió, por i aprenentatge.


LÜBECK
L’endemà tots junts vam agafar el tren cap a Lübeck, una ciutat bonica situada a 76km, és a dir, 1h i 15min d’Harburg (el barri d’Hamburg on vivíem). Aquesta ciutat és famosa per la venta del Massapà. La recordem pel Weihnachstmarkt i per la meravellosa botiga de TOT a 1€. El primer que vam veure va ser la Stadttor anomenada Holstenor. Vam visitar diferents Gebäude i ens va cridar l’atenció el color turquesa de les teulades que eren de coure i s’havien oxidat amb el temps.


KUNSTHALLE
En tornar de Lübeck, vam aprofitar que estàvem al centre d’Hamburg per anar a visitar la Kunsthalle, on podem trobar gran varietat d’obres de diferents estils. En especial ens vam fixar en un quadre que ens va explicar el nostre professor de socials, en Miquel Ribas, Der Wanderer über dem Nebelmeer[1]. Només vam poder estar-hi durant una hora ja que el museu tancava a les 18:00h, però tot i així ens va agradar molt. Una anècdota és que l’Anna Sànchez va veure un home estirat al terra i va dir que era un quadre interactiu, ja que li semblava que estava parlant. Després es va adonar que era un home que estava escoltant un clip de vídeo per a una activitat. Va ser molt interessant. La Marta Comellas, la professora d’anglès va enamorar-se d’un quadre i va voler que li féssim una foto per mantenir-la com a record. Una sortida molt divertida i didàctica. Aquell dia va acabar d’allò més bé amb un sopar conjunt d’alemanys i catalans, sense professores!

EL COMIAT
Però divendres ja era l’últim dia a Alemanya. Tots molt tristos ens vam aixecar d’hora i ens vam dirigir cap a l’Immanuel Kant Gymnasium. Al cap de dues hores de classe ens vam acomiadar dels nostres alemanys i vam anar cap a l’aeroport en bus. Gairebé no hi cabíem.
En facturar ens vam adonar que ens acabaven d’endarrerir el vol 30 minuts, així que vam fer temps mirant botigues i dinant poca cosa (tot era massa car). Finalment va arribar el moment d’acomiadar-nos. Tots vam acabar plorant com magdalenes i abraçant-nos els uns als altres, recordant aquesta gran Erfahrung plena de riures, plors, amistat i moments inoblidables.

Gràcies Hamburg! Danke Hamburg!

[1] El navegant sobre un mar de boira, de David Caspar Friedrich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada