Recuerdos.

Somos un instituto que hace muchas cosas interesantes, divertidas, creativas. . . En muchos centros sucede esto mismo, lo sabemos. Pero también somos conscientes de que hacer memoria histórica es importante. Nuestra intención es poder recoger algunas de estas experiencias. Ya contamos con una revista y una página web fantásticas y pretendemos trabajar en esta misma dirección. La finalidad no es otra que jugar una vez más con las letras, con las palabras, con las imágenes, con los sonidos, con los colores. . . y a través de ellos comunicar, compartir, ilusionarnos y recrear momentos mágicos del mundo de la enseñanza. El objetivo es hacerlo a través de la fantástica mirada de los alumnos. Con su ingenio y su percepción iremos construyendo este blog.

dilluns, 22 de juny del 2015

Graduación cuarto


Este jueves 18 de Junio los alumnos de cuarto de la ESO dejaron atrás un etapa para emprender otra un tanto distinta. Llegó su hora de empezar un camino más difícil, siendo ayudados por todas las experiencias que han ido acumulando desde el primer día que se conocieron. Como bien dejan claro Miquel Ribas y Sonia Alarcón en el discurso que os dejo a continuación, este camino no ha hecho más que empezar y lo bueno aún está por llegar.




Aquesta història comença el 2010. Segons la Viquipèdia fou un any normal començat en divendres, com demà.
Avui, però, és dijous i del 2010 ens separen un munt de centímetres i hem acumulat moltes coses:

-         - Llibretes
-         - Xiclets
-          -Pendrives
-          -Equacions
-          -Capitals europees i africanes
-          -Circuits
-          -Xerrades dels mossos
-          -Gols
-          -Tubs d’assaigs
-          -Reactius
-          -Mirades perdudes
-          -Wassaps
-          -Permisos per anar al lavabo
-          -Badalls
-          -minerals
-          -Flautes i xilòfons
-          -Faltes d’ortografia
-          -Modernisme a Canet
-          -Reaccions químiques
-          -Prezis i powerpoints
-          -Fotocòpies
-          -Quaderns de dibuix
-          -Exàmens
-          -Cors trencats... i restaurats
-          -Flexions
-          -Pel·lícules
-          -Lleganyes
-          -Crèdits de sintesi
-          -Grafitis a les taules
-          -Productes de neteja per a les taules
-          -Campanes a la platja
-          -Pilotes
-          -Dictats
-          -Comprensions lectores
-          -Anàlisi de gràfiques
-          -Virus, bacteris i protozous
-          -Animalons i animalades



Podríem seguir tota la nit i arribar a divendres, especialment si comptéssim tot allò que vosaltres sabeu i nosaltres... no. Però no volem fer-nos pesats i en canvi si que tenim ganes de dir-vos què hem -compartit amb vosaltres durant totes aquestes hores inacabables -és broma.
Us hem vist canviar físicament i créixer com a persones. A vegades us hem vist indignats i enfadats com si fóssiu punt de menjar-vos algú. 
D’altres vegades us hem vist radiants i expansius, gairebé com si també us anéssiu a menjar algú... Us hem vist explicar les coses amb arguments infantils al principi i últimament fer reflexions molt més madures i personals, com si la llista que dèiem abans hagués servit per ajudar-vos a ser unes persones una mica més fetes.
Tot plegat ens fa pensar en les erugues peludes que éreu i les papallones en què us heu convertit, o dit d’una altra manera, és guapo pensar que durant aquest anys que heu estat aquí, l’institut ha estat un embolcall –esperem que prou confortable- per aquesta metamorfosi tan intensa que heu viscut i que, en realitat, no ha fet més que començar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada